Opoziția reia ideea impozitării progresive. De fapt, vrea să spună că e necesară creșterea impozitării, dar nu are curaj, așa că o dă „cotită”. Aș privi cu simpatie impozitarea progresivă dacă aceasta ar merge de la 0 la 16%, dar nu se intenționează așa ceva ci, din contră, creșterea birurilor pentru persoanele cu salarii mari, adică per ansamblu o impozitare mai mare decât în prezent.

Vă recomandăm:

Taxarea e furt!

Până una-alta sunt fan-ul simplității și al regulilor clare, pe care aș vrea să le văd extinse și în alte domenii. Cota unică de impozitare este o regulă clară. Dar bună ar fi o regulă și în domeniul execuției bugetare, mai exact o regulă care să interzică deficitul bugetar. Știu că avem legi care interzic anumite comportamente deviante în domeniul bugetar, dar ele nu s-au dovedit constrângătoare.

Vă recomandăm:

IMM Invest nu este un robinet cu bani. Scopul programului este de a-i ajuta pe antreprenori să treacă peste șocul crizei

Nici nu vor fi vreodată, până când publicul larg nu le va susține ferm. Asta este, invidia și instinctele primare modelează mai bine comportamentul nostru politic decât rațiunea. Fix din acest motiv apelul la impozitarea progresivă este un apel socialist.

Contributor

Comentarii