Nu ești liber să te sinucizi. Nu ești liber nici măcar să încerci să faci asta. Când, în încercarea ta sinucigașă, iei și pe alții cu tine, devii criminal. Cu atât mai mult, nu ești liber să faci asta.

Libertate absolută nu există. Faptul că acceptăm diferite chingi morale peste libertatea absolută de a face liber orice ne îndeamnă instinctul ne deosebește de animale. Suntem oameni pentru că știm, spre deosebire de animale, că nu suntem liberi să punem în pericol viața semenilor noștri prin comportamentul nostru. Suntem oameni pentru că știm, spre deosebire de animale, să comunicăm și să cooperăm social, aflând de libertatea celorlalți.

Vă recomandăm:

De ce avem 698 de îmbolnăviri cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Sau despre cum România poate intra în valul 2 al pandemiei

Educația, și nu numai, ne-a îndepărtat semnificativ de animale. A întărit partea noastră umană. A diminuat din libertatea acțiunilor noastre. A purta mască și a îndemna acest lucru este despre libertate. Despre a fi om. Nu animal.

Ultimele cuvinte ale unui tânăr din SUA decedat de COVID, după ce a participat la o petrecere de infectare voluntară cu virusul, au fost: „Cred că am făcut o mare greșeală!”

Protejază-te pe tine și pe cei de lângă tine!

Sursa: ABC News

Vă recomandăm:

Acest articol este scris după fapte reale. Ce a făcut Ștefan Mandachi în momentul în care coronavirusul a lovit Suceava?

 

Contributor

Comentarii