Muncesc de 18 ani pentru a înțelege, din punct de vedere profesional, cine sunt și ce caut eu în viața mea. Dupa 18 ani nu știu dacă sunt cea mai bună versiune a mea dar cu siguranță sunt fericit cu rezultatul. Nu pentru că am diplome și medalii sau realizări excepționale, ci pentru că seara, când mă pregătesc să merg la somn și îmi dau jos masca, sub mască sunt același. Și pentru că omul din oglindă încă îmi zâmbește dimineața când ne salutăm.

Fiecare bucată din drumul meu profesional și-a găsit pana la la urmă locul și logica în întreg, deși de multe ori nici pentru mine nu a fost clar ce legătură au vânzările de carduri de credit cu HVAC și armare dispersă a betonului. Într-un final însă, cam ca o pictura de Jackson Pollock, cariera mea a căpătat sens. Sunt profesionistul de azi tocmai pentru că banking, construcții, asigurări, advertising, training și consultanță nu au nici o legătura între ele, dar legătura aia am fost eu.

Mi-am dorit de la început o carieră în vânzări și am acceptat provocări profesionale în primii ani de carieră pentru a deveni cel mai bun om de vânzări care puteam fi, am adăugat elemente de project management, construire strategie și management echipe în următorii ani. Apoi am putut începe aventura pentru creșterea mea, ca profesionist multi potențial, începând un drum în training și consultanță. Am învățat prin proiectele realizate alături de clienții mei mai mult sales, am început să folosesc lecțiile din post universitara de managementul schimbării, am înțeles importanța culturii organizaționale și avantajele transformării ei pentru a crește compania. Am învățat și aprofundat elemente de inovare și design thinking pentru a construi strategii, direcții, produse și uneori chiar companii de la zero.

Vă recomandăm:

Am 40 de ani. Da, și?

Concluzia la 18 ani de la prima experiență profesională – am ADN de vânzări după 15 ani de experiență , de om care își dorește să ajute pe alții, să le ofere soluții care să le facă viața mai ușoară, afacerea mai eficientă și mai profitabilă. Am învățat în scurta dar intensa aventură radio, să îmi adaptez mesajul ascultătorilor. Am înțeles importanța echipei din perioada în multinațională, încrederea în forțele mele după ce la 24 de ani gestionam un sfert sau chiar jumătate din țară pentru companii importante în domeniul lor și cu lecția umilinței când criza din 2009 m-a dat jos de pe scenă fără aplauze și urale. Am revenit, am reînvățat, am crescut din nou și m-am maturizat. După ce m-am ridicat, m-am scuturat de praf și m-am reinventat, am intrat în rolul de consultant și trainer pentru că poveștile mele pot ajuta și îmbunătăți odiseea altora.

Definit mai abstract sunt producător de oameni liberi și creator de oportunități. Sunt producător de oameni liberi pentru că poveștile mele oferă interlocutorilor încredere, curaj și uneori și momente informative. Interlocutorii mei își pot alege din poveștile mele cheile care deblochează lacătele ce îi țin legați în prejudecăți, scuze și capcane mentale. Și sunt creator de oportunități pentru că eu cred ca toți oamenii pot fi grozavi, toate afacerile pot fi de succes, au doar nevoie de oportunități pentru a străluci.

Vă recomandăm:

Abordarea candidatului – factor de succes și diferențiere în procesul de recrutare

O dată cu maturizarea adusă de majoratul profesional am ajuns în punctul în care sunt pregătit pentru provocări mai mari, aventuri noi și obiective înalte. A devenit mai important să îndeplinesc și visele altora, să ajut oameni, organizații și proiecte să depășească obstacole și să treacă la nivelul următor în călătoria lor. Povestea mea e scrisă și capitolele următoare se vor adăuga automat în carte, direcția e stabilită, detaliile oricum nu le cunoaștem, asa că le așteptăm și acceptăm. Îmi doresc să scriu și poveștile altora, să schimbăm lumea, să eliminăm blocaje mentale, să scăpăm de scuze și să creăm oportunități.

 

Contributor

Comentarii