Te-ai simțit vreodată atât de blocat într-un proiect, business sau în carieră încât singura soluție a fost să spui Stop? În ultimele șase luni a devenit un sentiment general, mare parte din reperele cunoscute nu mai sunt relevante. E senzația aia ciudată, că orice ai face, oricât ai sta să gândești și oricât ai încerca, nu vei mai putea înainta. Te simți ca și când ai fi într-o cutie de sticlă care se micșorează. Poți vedea în exterior, pare că ai putea să întinzi mâna și să apuci soluția de care ai nevoie, dar ești blocat. Sunt momente când nimic nu pare să meargă. Dar totuși, ce faci? Renunți, ieși de pe teren, te bagi la adăpost și aștepți să treacă furtuna sau înveți să dansezi în ploaie?
Locul unde găsești experiențe bune începe de unde lucrurile nu mai sunt familiare. Pentru a ajunge acolo, absența fricii nu este o condiție. Frica de nou, de necunoscut, este un element important al supraviețuirii speciei noastre.

Îți recomandăm:

Bun venit în noua economie!

Avem însă nevoie de curaj pentru a trece granița, în ciuda fricii. În momentul acela, totul parcă începe să se simtă corect. Se prea poate să simți că locul în care ești, în care ai crescut, este încă un loc bun în care să rămâi, dar în interiorul tău, știi că vei rămâne blocat dacă nu părăsești confortul fals al obișnuinței. Uneori e mai bine să greșești și să eșuezi decât să rămâi blocat.
Ceea ce este cel mai frustrant, de cele mai multe ori nici nu ne dăm seama că suntem blocați. E greu să vezi din interior. Prietenii, colegii, partenerii vor vedea înaintea ta. Oricare ar fi domeniul de activitate, nivelul de experiență sau abilitățile, uneori apar blocaje. Este mai evident în industrii creative, dar nimeni nu este cruțat. Pentru a înțelege ce se întâmplă nu vom avea o epifanie măreață, e nevoie să vedem și să recunoaștem o serie de semnale, uneori subtile.

Îți recomandăm:

Ce faci când nu știi ce să faci?

Zilele tale sunt toate la fel. „Repetiția este mama învățăturii”, un program grozav, zilnic, poate fi un avantaj pentru eficiență și perfecționare, dar există riscul să devii un robot previzibil.
Ai scuzele perfecte să nu schimbi nimic. Aproape ești convins că trebuie să schimbi ceva, dar de fiecare dată îți găsești scuza perfectă pentru a nu începe procesul. În timp o să fii din ce în ce mai mulțumit de situație și va fi din ce în ce mai greu să te deblochezi.
Viitorul te sperie. Așa și trebuie. Dacă visele tale nu te sperie, înseamnă că nu sunt destul de mari spune Sir Branson. Folosește teama în scop motivațional, pentru a te dezvolta și a deveni mai bun, pentru a realiza ce ți-ai propus.
Simți că trăiești viața altcuiva. Adu-ți aminte toate planurile și visele de când erai tânăr. Mai există în viața ta ceva ce îți doreai atunci? Îți ești dator ție să te pui pe primul loc in viața ta.

Îți recomandăm:

Articolul acesta este o pledoarie pentru oamenii normali, care nu au atingerea geniului si care nu ies cu nimic din comun. Este despre eroul din omul obișnuit

Simți că înaintezi, dar este o iluzie. E ca folosirea bicicletei staționare la sala, miști picioarele, faci efort și transpiri, dar rămâi pe loc. Adu-ți aminte cine ești, întoarce-te la elementele de bază. Care îți sunt principiile, care sunt punctele tale forte ce te pot ajuta să reușești. Identifică-le și ancorează-te de ele. Folosește sentimente, emoție dar și logica. Mare parte din timp te lupți împotriva instinctelor tale, iar un război intern, indiferent de câștigător va lăsa cicatrici. Este întotdeauna alegerea ta, planul tău, viața ta!

Cel mai important lucru în această nouă aventură a ta este să ramai motivat, să păstrezi direcția. Rezistența la schimbare în viețile noastre este mare și vor fi obstacole pe traseu, dar dacă tu nu crezi că se poate, cine o va face. Decide că ai nevoie de o schimbare, fă un plan și urmează-l până când ajungi din nou într-un loc unde te simți confortabil cu tine și cu ceea ce faci. Lucrează la planul ăsta până când vei face în fiecare zi lucruri pe care le-ai face și dacă ar fi ultima zi din viața ta.

Contributor

Comentarii