La alegerile locale din București, în urmă cu 4 ani, prezența la vot a fost de 33,23%, au votat doar 595.822 cetățeni. Au urmat 4 ani superbi, în care Capitala României a înflorit, problema traficului a fost, în sfârșit, rezolvată, nu au fost probleme cu rețeaua de distribuție a apei calde. Nu au fost probleme, absolut deloc, cu încălzirea.
În sfârșit, București arată ca o capitală europeană, iar promisiunile din campania din 2016 au fost respectate.

Cu sârmele au fost niște probleme, dar nu cu calitatea vieții cetățenilor. Nu a contat că nu ai mers la vot, ai văzut? Aleșii tăi s-au ținut de cuvânt tocmai pentru că le pasă de tine și sunt oameni de onoare, care se țin de cuvânt. Cinste lor!
Da, București, această capitală care stă cu cinste lângă orașe precum Viena, Budapesta, Berlin, Roma, Paris sau Bruxelles.

Îți recomandăm:

Alegerile locale sau asaltul promisiunilor electorale asupra alegătorilor. Cele trei lucruri pe care trebuie să le realizeze un primar

Au urmat, apoi, alegerile din 11 decembrie 2016. Prezența la urne – 39,42%. Ce frumos era afară. Ce frumos a fost la munte, la mall, la mami, la buni sau la iubi. Ce frumos a fost la mare, era plină faleza de turiști târzii.
Oamenii nu au votat și bine au făcut, au câștigat de două ori. Pe de o parte s-au plimbat, pe de altă parte au câștigat dreptul la jogging și sărituri și scandări, imediat în 2017, în ianuarie. Și au demonstrat aproape trei ani de zile.
În 2016, am așteptat ca din partea partidelor să candideze Iisus, apostolii, eventual îngerașii. Uite că nu a candidat nici Iisus, nu au candidat nici apostolii săi, iar îngerașii s-au lăsat așteptați să vină. România a intrat în Dragnosferă.

Bun, cele de mai sus sunt un pamflet, evident. Și ați înțeles asta.

Dacă pentru unii, acel vot era unul pentru care nu doreau să se murdărească de tuș, pe finele lor degețele, pentru că, nu-i așa: „nu mă reprezintă nimeni” sau „votul meu nu contează”, pentru cei ce au luat puterea a contat.
A contat că ai stat acasă, că ai fost scârbit, că nu ai făcut o alegere. Da, candidații nu sunt mereu perfecți, dar nici noi nu suntem, însă fără a merge la vot vom ajungem să fim conduși de cei mai incapabili și incompetenți dintre ăia care ne put.
Dacă după lipsa de implicare și prezența extrem de scăzută, de la alegerile locale din 2016, din București, au urmat 4 ani, atât rușinoși, dar și dezastruoși pentru bucureșteni, după prezența slabă la urne, la alegerile parlamentare din decembrie 2016, au urmat 3 ani, în care am ajuns să ne punem problema dacă mai rămânem în Uniunea Europeană.

Îți recomandăm:

„Mi-e scârbă de toți”, „Toți o apă și-un pământ”. În România, spre deosebire de Belarus, avem dreptul de a alege. Ce vom face, vom fi iar „scârbiți” sau ne vom implica?

Acum putem face o schimbare. Și să nu ne așteptăm ca lucrurile să se schimbe peste noapte. Edilii de succes ai acestei țări nu au rezolvat problemele orașelor pe care le conduc într-un singur mandat, însă au dat o direcție corectă acelor orașe. Nu mai menționez acele orașe, cert este că București nu se află printre ele.
30 de minute, atât îți ia să votezi. Ultima dată nu ai făcut-o, te-ai p…t în el de vot, ai făcut asta și a mirosit 4 ani. Încă miroase. Acum ce vei face?

 

Contributor

Comentarii