2020 nu a fost un an chiar atât de rău pentru cei mai mulți dintre noi. Da, au fost provocări, am avut și încă avem o criză sanitară, care a produs o criză economică, însă mare parte dintre noi nu au avut de suferit. Da, au fost restricțiile de circulație, provocări economice, însă după ce tragem linie, această criză este mai ușoară decât cea din 2009, pentru noi.
Cei care au plecat dintre noi, suntem cu gândul la aceștia. Gunoiul acesta de coronavirus i-a luat dintre noi. Ne rugăm pentru ei și plecăm capul în memoria lor. Ei avut de suferit. Am pierdut părinți, bunici, colegi, prieteni. Au plecat dintre noi singuri. Ei au avut un an rău, nu noi. Pentru asta trebuie sa ne pară rău, nu pentru că nu am putut merge sa ne bem cafeaua în centru la orele prânzului.

Îți recomandăm:

Muncești prea mult. Ia o pauză, închide telefonul, renunță la ecrane. Relaxatează-te. Ai auzit de Powerbreaks?

Trebuie să le mulțumim medicilor, familiilor lor, celor care lucrează în vânzări, distribuitorilor, tuturor celor ce au făcut posibil ca noi să ne plângem de milă în fața televizoarelor, în timp ce ne uităm la Netflix.
Însă pentru restul, cei care suntem aici, noi nu trebuie sa ne plângem. 2020 a scos în fața atât caracterele puternice, dar și plângăcioșii de serviciu, conspiraționiștii, covidioții, protestatarii anti mască, „experții” în economie și participanții la demonstrații la care se făceau poze cu sparanghel.

Nu ai mai putut merge la club? Ghinion. Selfie-ul ți l-ai făcut pe balcon. Nu ai mai luat la pas magazinele pentru a alege cea mai bună ofertă la încălțăminte? Groaznic, noroc că există magazine online.
Nu ai mai putut merge la cinema? Grav, noroc că există servicii de televiziune online.
Corporatiștii, voi ați fost „loviți” din plin. Grav. Aproape că plâng cu sughițuri când văd câte lacrimi copiate parcă din Valea Plângerii sunt pe rețelele sociale. Ați aflat, astfel, mulți dintre voi, că gândiți ca în 1982, în timp ce tehnologia vă oferă posibilitatea de a participa la ședințe online, alături de colegi din lumea întreagă. Nu este minunat? Bine ați venit în mult hulitul 2020. Nu ar trebui să vă plângeți. Există Zoom, Skype, Microsoft Teams, o grămadă de opțiuni.

Îți recomandăm:

Nu poți să câștigi întotdeauna, dar să nu îți fie frică să iei o decizie. Nu contează de câte ori cazi, important este să te ridici mereu în picioare și să continui să lupți pentru visul tău

Personal, regret participarea la conferințele la care mergeam în timpul liber. De fapt, regret discuțiile pe care le aveam cu prietenii, alături de temele abordate. Regret socializarea, relațiile de prietenie închegate. Însă aceste conferințe le-am realizat online. Și am făcut o grămadă. Și da, de abia aștept să ieșim din pandemie, să o luăm de la capăt. Îmi este dor de voi. Vom continua!

Această criză ne-a unit, nu trebuie să ne plângem. Criza a scos în evidență caracterele puternice, dar și smiorcăiții. Niciunul dintre noi nu ar trebui să hulim 2020. Cei care suntem aici ar trebui să mulțumim. Acest an, total atipic, ne-a învățat multe lecții, cum să fim mai buni, mai generoși, mai deschiși, ne-a reamintit că indiferent de nivelul la care suntem, trebuie să îmbrățișăm schimbarea, să devenim mai buni nu doar la lucrurile de zi cu zi, dar să avem viziune și nu în ultimul rând să ne reinventăm.

2020 a scos în față oportunități pentru fiecare dintre noi. Oportunități de carieră, oportunități pentru a învăța, pentru a ieși din paradigma prezentului gri. Fiecare milimetru, fiecare centimetru, fiecare metru, pentru care am luptat a reprezentat o oportunitate de a avansa. Atâta vreme cât  singura susținere a venit din partea celui pe care îl vedem în oglindă, suntem responsabili doar în fața noastră, atât. Va trebui să mergem înainte și să colectăm atât de mulți centimetri încât nimic să nu ne mai poată atinge.

Îți recomandăm:

Ce faci când nu știi ce să faci?

2020 ne-a pus pe toți la colț și am luat pumni, am fost puși la pământ. Ne-am retras în colț, am fost propriul nostru antrenor. Unii am ieșit tumefiați, am continuat, ne-am ridicat. Am căzut din nou, apoi ne-am ridicat. Nimic nu ne poate ține jos. În final, am ieșit învingători pentru că ne-am ridicat de fiecare dată. Pentru asta, 2020, îți mulțumesc, nu credeam că pot face atât de multe lucruri, într-un timp atât de scurt.

La mulți ani tuturor, ridicați-vă, luptați pentru fiecare centimetru, învățați, fiți mai înțelepți, mai buni, mai deschiși, mergeți înainte! Eu, 2020, îți mulțumesc.

Un 2021 mai bun tuturor!

Îți recomandăm:

Modele de urmat. Când cade cortina, eroii noștri se dovedesc a fi doar oameni, ca și noi

Contributor

Comentarii